Preišči ta spletni dnevnik

Strani

IZLET V PODČETRTEK



Že kot majhna punčka sem z mamico velikokrat hodila v Podčetrtek na Jelenov grebem, k čarovnicam in v čokoladnico.

Z Vedranom sva se že dlje časa tam odpravljala, vendar zaradi drugih obveznosti nisva mogla iti. Ker je on v ponedeljek bil fraj sva se zmenila da je že čas da se po enem letu spet odpraviva v Podčetrek.

Nekje okoli 12. ure sva štartala in prvo sva odšla v samostan in v čokoladnico, če niste bli še v čokoladnici obvezno pojdite, najboljše čokolade imajo. Res da so precej drage ampak so božanstvene. Predlagam pa, da če grete poleti ne kupujte čokolade za domov, saj se vam bodo stopile.
Samostan je men osebno čudovit imajo pa tudi "lekarno" z zelišči, kjer lahko kupite domača zdravila.













Pot sva nadaljevala do Dežele Pravljic, Pri čarovnici. To je vbistvu tematski park narejen po vzgledu zgodbic in kar je men še posebej všeč je to, da je res kar nekaj pravljic prikazanih in tudi ob vsaki ''sceni'' imate gumb ki vam ob pritisku pove stavek iz pravljice oziroma spusti glas za še večje doživetje. Vse skupaj pa zgleda tako da hodite po gozdni potki. Vstopnina za 2 odrasla je 6€.










Na Jelenovem grebenu sva spila kavico (bdw tukaj imajo fenomenaln sladoled in ledeno kavo) in ker je Vedran na vsak način želel hranit srnice sva še v bližnji trgovinici kjer lahko kupite od raznih spominkov pa do hrane kupila še hrano za srnice in se napotila po potki do njih. Sledilo je hranjenje in ker sama nisem bila preveč navdušena nad bližino srnic sem samo od daleč slikala haha.




Hotela sva še tukaj kaj pojesti ampak nama jedilni list ni bil kaj preveč všeč, zato sva se zapeljala do Špirota v Donji Bistri, kjer je hrana top.





In tako se je naš izlet končal.
Share:

Objavite komentar

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes