Preišči ta spletni dnevnik

Strani

4K Akcijska kamera Ultra HD DV wifi


Opisal vam bom svojo izkušnjo z ''4K'' (to naj bi pomenilo ena izmed najboljših kvalitet slike) akcijsko kamero. 


Kamero sem najprej zasledil v Tuševi reklami in sem se iz radovednosti in nekako ugodne cene (35€) odločil za nakup. Odšel sem v trgovino Tuš z namenom da je kupim. Tam so mi na hitro razložili da imajo takšne stvari samo v supermarketih Tuš in ne v vsakem, zato sem se odločil da kamerco naročim preko interneta. Po kratkem brskanju sem kamerco zasledil na eni izmed spletnih strani in se odločil za nakup. Kamerca je bila identična kot tista v trgovini le da je bila še cenejša (30€) zato sem še z večjim zadovoljstvom le to naročil. Kamero se opisuje kot akcijsko kamero z mali milion funkcij in nekakšnih navstavkov, z wifi funkcijo kar pomeni da lahko med snemanjem pregledujem video na telefonu, z 4K ultra HD kvaliteto kar mislim da vsak ve da je to ena izmed najboljših kvalitet trenutno in z vodoodpornim ohišjem do 30m globine.


Kamera je prispela čez kakšen dan in že sem hitel na pošto. Kamero sem prevzel in ker kamera nima priložene spominske kartice sem odšel do prve trgovine po kartico. Kupil sem 64gb kartico da lahko čim več na njo spravim in odšel domov (za sd kartico sem odštel še dodatnih 15€). Doma sem kamero odpakiral in priklopil na polnjenje ter vstavil kartico. 



Prva stvar ki me je zmotila je bila ta, da kamerca sprejema samo do 32gb tako da je kartica z 64gb odveč saj jo ne zazna. Ni problema, imel sem doma eno 8gb ki jo je brez problema zaznalo. Ko se je kamera napolnila (prbl. pol ure) sem po kratkem preletu navodil že snemal prvi posnetek. Kamera ima tudi svoj majhen zaslon da lahko vidite kaj trenutno snemate. Na malem ekranu je izgledalo vse odlično zato sem jih posnel kar nekaj z veseljem, da jih kasneje pregledam na računalniku. Po nekje 1 uri igranja in snemanja sem video posnetke prenesel na računalnik. POLOM. Kvaliteta videa ni niti približno 4k ampak je nekje kvečjemu 360p oziroma tisto kar si na yt nastavimo če imamo slabo internetno povezavo. Video je zelo slabe kvalitete, ima samo 30p kar pomeni da med snemanjem slika ne teče gladko ampak z mikro zamiki, ki dajo videz da video ''šteka'', kvaliteta je grobo rečeno kockasta in kvaliteta zvoka je zelo slaba.. Kamera naj bi imela tudi možnost izbire med kvalitetami videa in slike (saj lahko z njo tudi slikamo) ampak stvar se ne spreminja. Tudi na drugačnih nastavitvah je kvaliteta enaka nič boljša oziroma tudi nič slabša (na nastavitvi nižje kvalitete). Je pa res da kamera pride z veliko nastavki za raznorazna stojala, čelade, selfie palice in podobno.


Skratka povedano nakup kamere ne priporočam če iščete nekaj za snemanje med prostim časom, na dopustu, kakšnem izletu itd.. Prilagam še dejansko sliko posneto z to kamero..


Iskreno za takšno ceno ni bilo kaj veliko za pričakovati, sem pa želel to objavo napisati za vse, ki ste mogoče zasledili podobno zadevo in ste premišljevali o nakupu ali pa za tiste ki boste mogoče kdaj kaj podobnega kupovali naj vas ime ''4K Ultra HD'' in podobo ne zavede saj so to neresnični podatki namenjeni zavajanju ljudi v nakup..

Če vas pa mogoče še kaj zanima glede kamere mi pa lahko brez zadržkov zastavite vprašanje na katerega bom z veseljem odgovoril.
Share:

Objavite komentar

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes