Preišči ta spletni dnevnik

Strani

POLETNO BRANJE

Spomnem se, da so mi v osnovni šoli (6. razred) doma kupovali neke knjige, kot Princeskin dnevnik itd. No takšne knjige me nikoli niso pretirano zanimale, zmeraj sem na skrivaj brala mamine. 

Nekaj časa sem sedaj malo zanemarjala branje in se bolj posvetila drugim stvarem. No sedaj sem se mu pa vrnila! 

Tukaj vam želim predstaviti par knjig, ki sem jih prebrala pred kratkim. Sama berem rada kakšne avtobiografije, ljubezenske romane...ne maram pa kakšne znanstvene fantastike in pa vrjetno sem edina, ki ni prebrala Harry Potterja in niti filme vse ni pogledala haha. 

1. Paulo Coelho - 11 minut 
Paulo je moj najljubši pisatelj, vsako temo predstavi na zelo eleganten način in v vsaki knjigi je veliko skritih sporočil. Njegove knjige ti res dajo misliti.  

Knjiga 11 minut govori o spolnosti, ljubezni, iskanju sebe in predstavlja veliko problematike v družbi (seveda, če jih znate prepoznati ;))

2. Paulo Coelho - Veronika se odloči umreti
Bom popolnoma iskrena. S to knjigo sem se srečala, ko sem bila v depresiji. Moja psihologinja mi jo je priporočala. Knjigo sem prebrala v enem dahu, dejansko ti spremeni pogled na življenje. 

Po tej knjigi je posnet filem, ampak vam ga ne priporočam, ker je zelo slabo narejen in je kr neki. 

Knjiga govori o mladi Veroniki, ki se odloči narediti samomor. Ji uspe? Kaj se potem zgodi? Morali boste prebrati in trust me ne bo vam žal! 

Pa še neki, Veronika je iz Ljubljane ;)

Veronica hated everything, but mainly she hated the way she had lived her life, never bothering to discover the hundreds of other Veronicas who lived inside her and who were interesting, crazy, curious, brave, bold.

3. Og Mandino - Največji čudež na svetu
To knjigo mi je predstavil Vedran in iskreno mislila sem, da mi bo kr neki. Ampak to knjigo rabite vsi! 
Zbudila vam bo tuk čustev. Zraven sem jokala, kot dež in sama nisem vedla zakaj. Dejansko deluje na podzavest. 

Sploh če se počutite, da niste dost dobri, ste down. Preberite jo! 
       da bi prejeli ljubezen, jo moramo dajati,ne da bi zahtevali njeno povračilo.

Knjiga za katero ste slišali pomojem vsi. V tej knjigi so zbrane znane osebe in povzetek njihovega življenja. 
Všeč mi je, ker lahko vidimo da pot do uspeha pa slave ni čez noč in vsekakor ni lahka. Zdi se mi dobra motivacijska knjiga. 


To je ljubezenski roman. Sicer je to trilogija. Js nisem prvo sploh opazila, da je trilogija (bravo js). 
Mislim, da je to super branje za na plažo in lahkotno branje. 

Čeprav nisem prebrala prvi del je jasno razvidno, kdo je kdo in kaj se dogaja. Priznam pa, da se mi zdi prvi in zadnji del ful boring. In že v tej knjigi so dost stvari po nepotrebnem raztegnili in zakomplicirali. 


Ste že slišale stavek, kaj zračiš to privlačiš? Ne vem za vas, ampak js zelo vrjamem v to! To knjigo sem si sposodila od tašče in je dejansko zelo dobra. Uči nas, kako naše misli lahko vplivajo na naše življenje in dogodke. 

Zato ne gledat na stvari samo negativno, zmeri je v vsem neki lepega in pozitivnega ❤


6. Dino Bubičić - od dilera do mistera 
Dino je bil hrvaški mister, ampak pred tem je imel probleme z zakonom. Opisuje svoje življenje v zaporu in kaj delajo zaporniki in policaji ljudjem tam. Bil je v najbolj znanem in strogem zaporu na hrvaškem (Remetincu). Opisuje tudi svojo pot do mistera in vse svoje avanture z hrvaškimi zvezdnicami. 

Meni se zdi knjiga dost zanimiva, sploh ker je vse brez cenzure in pripoveduje kaj dejansko delajo zapornikom in kaj se dogaja ko so kamere na off.  

In tukaj imamo spet Paula. Za to knjigo ste sigurno že slišali! Mislim, da je to ena njegovih najbolj znanih knjig, če ne druzga ste citate iz te knjige prebrali že stokrat. 

To je ena tistih knjig, ki ima zelo, zelo globok pomen in zmeraj ko jo preberete jo boste razumeli jo popolnoma drugače. Knjiga se mi zdi totalno nasprotje z vsemi njegovimi ostalimi deli. 
Mislim da jo vsak od vas more imeti doma in jo vsaj 1x na leto prebrati. 

Če si nekaj dovolj močno želite, stremi vse stvarstvo k temu, da se vam želja izpolni.❤


8. Andrea Andrassy - Prekid 
To je pa knjiga od kateri se boste smejali do solz. Če poznate Andreo veste, da ima top smisel za humor in ta knjiga je za vse punce. Od te knjige ne pričakujte, da vam bo pozdravila strto srce, ampak da vas bo nasmejala. 

V knjigi opisuje vse svoje zveze oz kako so končale.
Pa še neki, knjiga vam je v hrvaščini in dobite jo lahko samo na Hr (če se ne motim), tko da če grete na morje prek jo obvezno kupite, stane vam 100kn lahko jo najdete na vseh Tiskih. 



Za današnjo objavo je to vse, imam doma še en kup knjig za prebrat in se beremo v kratkem. 
Mi pa pišite v insta DM svoje mnenje o teh knjigah, ko jih preberete. 
Share:

Objavite komentar

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes